Lahana sarması için lahana yapraklarının haşlanma süresi gerçekten kritik bir aşama değil mi? Beyaz lahana için 8-10 dakika, kara lahana için ise 10-12 dakika önerilmesi, yaprakların yumuşaklığını sağlarken aşırı haşlamada lezzet kaybı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunulması oldukça önemli. Sizce de haşlama süresine dikkat etmeden yapılan bir lahana sarması, beklenen lezzeti vermeyebilir mi? Ayrıca, haşlama yöntemlerinden hangisini tercih edersiniz? Buharda haşlama, su kaybını azalttığı için daha mı avantajlı? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
Lahana sarması için lahana yapraklarının haşlanma süresi gerçekten kritik bir aşama değil mi? Beyaz lahana için 8-10 dakika, kara lahana için ise 10-12 dakika önerilmesi, yaprakların yumuşaklığını sağlarken aşırı haşlamada lezzet kaybı yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunulması oldukça önemli. Sizce de haşlama süresine dikkat etmeden yapılan bir lahana sarması, beklenen lezzeti vermeyebilir mi? Ayrıca, haşlama yöntemlerinden hangisini tercih edersiniz? Buharda haşlama, su kaybını azalttığı için daha mı avantajlı? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşmak ister misiniz?
Cevap yaz