Kara Lahana Salatası Kara lahana salatası, birçok restoranda meşhur bir salata olarak yerini almıştır. Yapılışı oldukça kolaydır ve lezzeti ile doğru orantılı olarak çok beğenilir. İnsan sağlığına olan olumlu etkileri nedeniyle de herkesin bolca tüketmesi önerilen bir yiyecektir. Özellikle kara lahananın vücudun kan yapımında olan etkisi, bu yiyeceği yemeye teşvik etmelidir. Kara lahana salatası, günümüzde birçok evde sevilerek tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde çocukların vücutları için gerekli olan ihtiyaçları karşılar. Bu nedenle özellikle kış aylarında vücudunuzun destekçisi olarak bu salatayı sade bir şekilde veya yemeklerinizin yanında bolca tüketebilirsiniz. Kalorisi düşük olan kara lahana salatası, yediden yetmişe herkesin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir besindir. Kara lahana, bol miktarda demir ve fosfat içerir. Bu nedenle demir eksikliği bulunan kişilerde bu salatanın tüketilmesi, bir süre sonra bu sorunun yavaş yavaş ortadan kalkmasına yardımcı olur. Salatanın faydaları saymakla bitmez. Bu nedenle özellikle çocukların ve yaşlı insanların tüketmesi gereken bir yiyecektir. Kara Lahana Salatasının Malzemeleri
Kara Lahana Salatasının Yapılışı Kara lahana salatası, yapılışının kolaylığı ile herkesin evlerinde rahatça yapabileceği bir yiyecektir. Ancak yapılışa geçmeden önce hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Hijyen kurallarına uyarak yaptığınız salata hem lezzetli hem de sağlıklı olacaktır. Öncelikle kara lahananın beyaz bölümlerini kesip ayırın. Ayırdığınız beyaz kısımları kullanmayacaksınız. Kalan kısmı uygun bir zeminde veya ekmek tahtası kullanarak ince ince doğrayın. Daha sonra büyük bir süzgeç üzerine bu malzemeleri koyun. Bu aşamada süzgeç içerisine bir miktar tuz koyun ve tuzu iyice ovuşturun. Kaya tuzu kullanmanız önerilir. Bu işlem sayesinde lahana tuzu içine alarak yumuşamaya başlayacak ve rengi biraz açılacaktır. Bu işlemden sonra 40 dakika kadar lahanayı bu şekilde bekletin. Bu bekleme süresinde lahananın acı tadı gidecek ve salatanız çok daha lezzetli olacaktır. Bekleme süresinin ardından, tuz ile karıştırarak beklettiğiniz lahanaları temizce yıkayıp tuzundan arındırarak süzün. Bu işlemden sonra üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin. Zeytinyağı sayesinde lahana çok daha güzel bir tada ve görünüme ulaşacaktır. Bu aşamadan sonra mısır, rende havuç ve doğranmış kırmızı biber ile istediğiniz şekilde dekor yaparak servise hazır hale getirebilirsiniz. Ekstra lezzet katmak için isteğe bağlı olarak ince doğranmış sarımsak da ekleyebilirsiniz. Kara lahana salatasını daha zengin ve besleyici hale getirmek için farklı sebzeler ve baharatlar da kullanabilirsiniz. |